Recepten
Koken bij de familie Wevers
Hoe eet jij zelf? Vragen topsporters vaak.
De recepten op deze pagina zijn getest en goed bevonden door hen zelf.
Sommige zijn gewoon praktisch voor de (low buget) sporter,
weer anderen een leuke manier om de juiste voedingstoffen binnen
te krijgen.
BELANGRIJKSTE RECEPTEN:
EN
Uit heel Nederland krijg ik leuke reacties op deze 2 recepten.
SNELLE RECEPTEN Makkelijk. Low-Budget
Pasta met ham
Koop een rauwe ham 200 gr. bij de slager die het voor je snijdt waar je bij bent.
Verwijder alle wit. Doe dat snel met mes, zonder snijden.
Op de keukenplank, duw de vetrand naar buiten.
Pak de (eet)schaar en knip alle ham in kleine stukken.
Kook wat pasta kort! Al dente!
Dat is wennen want de pasta is dan binnenin nog hard.
Dat is lekkerder (en zeer laag glycemisch) maar even wennen als je normaal groenten enzo tot moes kookt.
Eerst het water koken met zout erin. Dan de pasta erbij. Neem wokkels of vlinders van een echt pastamerk.
Pasta en ham in een kom.
Flink wat Olijfolie erbij en flink wat droge tijm.
Alles door elkaar husselen. KLAAR.
Hoewel geraspte kaas er zo bij kan.
Miso Sambal soep Tony way
Pak een soepbord.
Doe een vette eetlepel Miso op het bord.
Miso is een gefermenteerde soja pasta.
2 flinke T-lepels mierikswortel pasta erbij
2 T-lepels sambal Manis erbij…
Terwijl je het hete water erop giet roer je het geheel door met de ronde kant van de lepel.
KLAAR. Hopelijk gezond.
Beetje vreemde soep maar een beleving en echte opkikker.

Wat heb ik altijd in huis:
Japanse Miso pasta.
Mierikswortel pasta
Sambal manis
Ketjap (liefst van die dikke stroperige)

Miso is een gefermenteerd Japans soja product. Het is een pasta. Het gistingproces met een schimmel duurt 1 tot 3 jaar. Ik gebruik de donkerbruine miso (Hatchomiso)