Mijn eigen maaltijd: Biefstukplakken met daarna
Cactusvijgen, Ananas en Meloen
MAKEN
Pan op het vuur. Klont echte boter, Olijfolie erbij en een beetje kokosolie.
Hierin gooi ik een flinke scheut Ketjap, een eetlepel Komijn, 2 flinke thee lepels Koenjit. Dit laatste mag ook Kerrie zijn.
Koenjit is het hoofdbestanddeel van kerrie.
Twee flinke theelepels Sambal. Manis is het fijnst hier.
Voeg je een beetje zout toe, ongeveer een mespuntje.
Je hebt nu een beetje dikke smurrie in de pan.
Zet het vuur hoog, even wachten en de plakken biefstuk er in bakken. Af en toe omdraaien. Je bakt ze klaar in ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Laat ze uitlekken voor je ze er helemaal uit haalt maar wat van die donkere komijn smurrie erop is erg lekker. Jammie.
Als alle plakken gebakken zijn bewaar ik de pan in de koelkast. Het is namelijk erg lekker om er op een ander moment eitjes in te bakken, of gehakt.
Koenjit is het hoofdbestanddeel van kerrie.
Kijk hier voor het vele goede nieuws over Curcuma.