OPTIONEEL
KnolVenkel Ik doe er graag een knolvenkel bij. De lichte anijsachtige smaak kom je in de soep weer tegen. Voor de koop kun je aan zo’n groene top krabben en ruiken.
Je weet dan precies wat je eventueel aan je soep toevoegt. In ieder geval levert venkel kalium en (nog meer) vezel.
Snij de witte kant onderaan er af en de rest kan in stukken gehakt mee de soep in.
STAP VIER
Het gehakt eerst in en andere pan helemaal gaar en los braden. Daarna met bij de soep doen.
Je hebt alle onderstaande ingrediënten klaar en gooit ze in de pan.
Rustig een uur tot 90 minuten door laten pruttelen. In totaal dus zo’n 5-5.5 uur.
Per liter soep voeg ik een afgestreken eetlepel ongeraffineerd zeezout toe.
BELANGRIJK voor de smaak!
TOT SLOT
Ik laat de botten in de soep maar eet ze niet. Het knagen aan de botten is wel gezond…
Als er nog vlees aan het bot zit snij dit dan los.
Als je de botten er eerder uit gehaald heb, wat ruimte geeft voor de andere ingredienten dan is dat ook prima.
Smakelijk Herstel !