dagcursus

    M-E Training
Meer KENNIS & STUDIE OPTIES

Zie

Klik hier voor SUPPLETIE

DagCursus

CURSUS VOEDING & PRESTEREN OP 15 SEPTEMBER 2012

Volledig overzicht m.b.t. de relatie voeding en presteren.
De kennis is opgebouwd in 30 jaar topsport.
 
DATUM             15 september 2012 van 09.00 tot 16.00u
PLAATS            Apeldoorn in    De Cantharel 
 
Een voedingspecialist die topsporters begeleidt verwoorde het ooit zo: “Ik probeer de Leenders’ aanpak zoveel mogelijk te gebruiken, maar ik praat er niet over, want dan verlies ik mijn baan….”
 
 
VERSLAG DAGCURSUS VOEDING & PRESTATIE
 
DEEL 1
Het geheel neemt 6 uren in beslag.
De artikelen op deze site beschrijven de achtergrond van mijn werk in de 20e eeuw. Deze cursus gaat over de nieuwste inzichten tav presteren.
 
Inleiding
Basiskennis om de 2e helft van de cursus te kunnen volgen.
Iedereen weet wat gezonde voeding is….!?
Waarom zou u van mij iets aannemen…?
Ons enige houvast is: Onze geschiedenis, Ervaring en ondersteunend Onderzoek.
Welk onderzoek is betrouwbaar…
Wat zijn de belangen en omstandigheden waaronder onderzoek plaats vindt.
Westerse voeding in de wereld.
Over onze darmen.
Informatie in onze leefomgeving. Wat is informatie?
Verhoudingen.
Lengtegroei … een teken van gezondheid?
 
 
Evolutie
Uitgebreid inzicht in hoe we geworden zijn wie we nu zijn.
Welke voeding dreef de evolutie?
Waarom hebben de natuurvolken zo’n goed gebit?
Wat de internationale antropologie ons leert.
Hoe cultuur en hedendaagse opvattingen het geschiedenisplaatje kleuren.
 
Genetica
De klassieke genetica die ons denken nog grotendeels bepaalt.
Er is meer erfelijke informatie dan er op de DNA terug te vinden is.
Er blijkt meer erfelijk dan de genetica kan verklaren.
Wat doet genetische manipulatie?
De verschillende mechanismen die de genetische informatie beïnvloeden
Hoe DNA verandert….. in korte tijd…
Ons milieu, de vervuiling ervan en de consequenties.
 
 
 
PAUZE – Gezamenlijke lunch
DEEL 2
Voedingsmiddelen
Voeding en gedrag.
De productie van voedingsmiddelen – en hoe dat fout kan gaan….
Wat ons verteld wordt over, vet, eieren, zout, cholesterol enz.
Een heel scala aan voedingsmiddelen komt voorbij…
De nieuwe richtlijnen… In wiens belang?
Ons afweersysteem.
Over koolhydraten.
Over wat er niet (meer) in onze voeding zit.
Helaas.. We verschillen onderling enorm
Het gaat om de individuele invulling om de prestatie te optimaliseren.