Gymnastics with Sanne & Lieke
...
Welcome to Lieke her blog
Hey hey!                                                                                       06-12-2014

Ik heb weer een leuke week achter de rug! De tijd gaat zo snel!! De laatste week van deze maand in Amerika gaat al weer in!
Vorige week hadden we Thanksgiving, erg leuke dag. Het was gezellig met alle mensen, en de Turkey was zeer geslaagd;) Daarna waren de meisjes nog twee dagen vrij, omdat het Holiday Season is. Ik wou graag gewoon door trainen, om in mijn ritme te blijven. Naast m'n training in de hal, kon ik goed hardlopen, fitnessen en ging ik nog een keer naar Hot yoga.
Vanaf maandag begon weer het reguliere ritme voor de hele groep. In deze periode werk ik vooral aan m'n fysieke belastbaarheid en conditie, dus besloot ik om elke dag ook een goede fysieke ochtendtraining erin te bouwen.
De rest heeft 1 lange middagtraining van 15:30 tot 20:00 uur. Ik had een schema'tje gemaakt, dat ik twee ochtenden naar de fitness ging, en dan een ochtend naar Hot Yoga. Ik heb een gratis pas voor de fitness gekregen, en ben dus bijna elke ochtend hard aan het trainen samen met Matt. Ik doe veel variatie van arm en buik-kracht en daarnaast mijn haltertraining van Ton. Ik merk dat ik na een week vol gaan, ik echt sterker in m'n vel kom te zitten.
Bij de fitness is ook een zwembad, sauna, stoombad en jacuzzi. Super luxe! Dus na hard te hebben gewerkt, kan ik goed even bijkomen en relaxen. Heerlijk om daarna naar huis te rijden en lekker te gaan ontbijten. Hot Yoga is ook heel leuk, het gaat meer om rekken, balans en statische krachttraining. Ik dacht altijd dat het niks voor mij zou zijn, het leek wat zweverig in mijn ogen. Maar het is best zwaar en doordat de ruimte zo warm is, zweet je heel erg. Na de anderhalf uur les kan ik m'n kleding gewoon uitwringen. Tussen de middag ben ik wat voor school bezig, of ga ik even shoppen. Daarna ga ik naar de middagtraining om voor de tweede keer te bikkelen.
Ik voel me na deze week al weer wat meer in vorm komen, dus was ik voor mijn gevoel eraan toe om wat stappen op de toestellen te maken.
Op brug heb ik weer wat deeltjes opgepakt, op balk doe ik volle oefeningen op de lage balk, en sprong maak ik yourchenko's. Qua belastbaarheid gaat het goed, het enige is dat ik last blijf houden van mijn polsen. In China had ik een bandje in mijn pols gescheurd, en helaas gaat dat nog niet echt de goede kant op. Ik kan wel gewoon recht steunen, en op brug m'n gewone bovengreep maken. Maar onder- en ellegreep is nog steeds erg pijnlijk, dus dat kan ik nog niet veel opzoeken. Het kan me soms wel erg frustreren als iets te lang duurt. Helaas is het niet anders, en probeer ik zoveel mogelijk te focussen op wat wl allemaal kan. Er is nog genoeg werk te doen buiten die elementen om die pijnlijk zijn. Zo doe ik bijvoorbeeld ook niet elke dag sprong en acrobatiek. Dan doe ik vooral veel basis en technische oefeningetjes, op de tumble track en trampolines.
Training gaat dus goed, en ik wordt fysiek sterker.

Voor de rest vermaak ik me hier heel erg. Ik ben nog naar een grote sportsbar geweest om een American Football wedstrijd te zien.
Daarnaast gaan we naar de bios, uiteten en shoppen. Ik wou jullie vooral jaloers maken met heerlijke weer dat ze altijd in California hebben, maar dat ging afgelopen week iets minder! Het heeft een paar dagen keihard geregend! Ze konden niet eens herinneren wanneer de laatste keer was geweest. Gelukkig is het weer bijgetrokken en hoop ik nog een beetje bruin te worden de laatste week:
Ik heb vandaag 1 lange training en ben dan lekker in de middag vrij. Het staat hier allemaal in het teken van kerst natuurlijk, dus ze decoreren ook in het kwadraat hier.
Overal lichtjes door de straat, en vooral in de Mall zijn hele kersthuizen met Santa's gemaakt. Super gezellige sfeer.
Vanavond ga ik naar een bar aan het strand van Huntington Beach. Dus even echt weekend vieren!

Ik wens jullie ook een fijn weekend toe!

xoxo

LiekeHey Allemaal!                                                                                24-11-2014

Ik heb een goede eerste week achter de rug! Laat ik beginnen bij het punt waar ik de vorige keer was gebleven: Ik ging direct de eerste middag (woensdag) naar de turnhal, om de nieuwe gym te bekijken! Het is ongelooflijk groot en super nieuw allemaal, heel gaaf! De turnhal heeft een onder en bovenverdieping, een soort plateau/podium. Daar boven zijn alle toestellen van de team-turnsters, behalve de vloer, die is beneden. Ze hebben een tumble track, tumblingbaan, en ook nog een baan die hetzelfde voelt als de vloer. Daarnaast nog verschillende trampolines en pits. Erg luxe dus! In Amerika zijn AAI toestellen, en die was ik al een beetje gewend van de WK in China! Vooral brug is erg fijn, en zou ik het liefst mee naar huis willen nemen. Er zijn veel verschillende levels in de club. Het gaat hier van Level 3 tot Level 10, en daarna zijn de meisjes klaar om via een scholarship door te gaan naar een College. Ze hebben dus vooral de focus op College turnen ipv Elite turnen. Maar dat wil niet zeggen dat het niveau er niet is. Er zijn veel meisjes met echt talent, en het is gaaf om te zien hoe ze gemotiveerd zijn om elke keer weer een level op te schuiven.
Ongeveer de helft van de groep kende ik nog van de vorige keer. De grote level 10 groep van toen, is doorgeschoven naar verschillende Colleges. En er zijn daarnaast nog veel kleintjes bijgekomen, er loopt zo veel talent rond!

De eerste dag heb ik vooral veel kracht, conditie en lenigheid gedaan. Om de reis eruit te trainen en wat te wennen aan de hal. Ook had ik deze dagen wat last van een jetlag. Niet heel erg, maar af en toe wat dizzy. Het leek me verstandig het in de training niet in de moeilijkheid te zoeken, maar in de intensiteit van werken.

Donderdag heb ik 's ochtends hardgelopen en in middag getraind.
Op brug doe ik veel basiselementen achter elkaar, om weer brugconditie op te bouwen. Op balk doe ik veel balansprogramma's en gymnastische oefeningen. Vloer en sprong train ik vooral op de tumble-track en trampolines.
We hebben telkens van 15:30 tot 18:30 uur training. Na de training viel ik al bijna in slaap in de auto.
Het is ook al erg vroeg donker hier, dus je hebt het gevoel dat het al heel laat is als je terug rijdt.
Ik ging lekker om 21:00 uur al slapen, en ik sliep door tot s'ochtends 08:00 uur (!).

Samen met Hayley en Wendy gingen we de hele ochtend shoppen, en hebben we lekker geluncht. Daarna gingen we direct door naar training. De meisjes beginnen hier al na 10 minuten warming-up direct op de toestellen. Ik doe voor mijzelf nog eerst goed kracht en lenigheid voor ik begin met de harde elementen op de toestellen. Vandaag deed ik alleen brug en balk, maar echt goed gewerkt. Toen de training klaar was ben ik nog doorgegaan met een zwaar conditierondje. Ik maak altijd allerlei lijstjes en programma's, en maak het zo afwisselend mogelijk. Als ik het in mijn hoofd heb (of in m'n boekje heb staan) dan kom ik er  niet meer onderuit, en zal ik het afgewerkt hebben. Dus toen iedereen naar huis was, had ik nog even iets zwaars te doen. Daarna is het wel een heerlijk gevoel, als je terugrijdt en je hebt alles gegeven. Moe maar voldaan.

We hebben zaterdag getraind en zondag was vrij. Gisteren een heerlijke dag gehad en goed uitgerust. 's Middags ben ik een stuk gaan rijden. Wendy ging mee om de weg te wijzen zodat ik straks zelf ook naar de hal kan gaan wanneer ik wil. 's Avonds was er een grote en drukbezette coach-meeting in de hal waar ik mee naar toe mocht. Was interessant om te horen hoe iedereen zijn input gaf om Wildfire helpen te verbeteren, en om het allemaal op rolletjes te laten lopen in de 2 gyms.

Vanochtend stond ik om 05:00 uur op om naar een Yoga-class te gaan. Samen met Hayley hebben we 1,5 uur Hot Yoga gedaan. Erg zweten was dat!! Heerlijk om dan om 08:00 uur terug te zijn, en je de hele dag nog voor je te hebben. Was een goede start van een nieuwe week!
Voor nu laat ik het hierbij, dit was een impressie van mijn eerste weekje!

Deze week ga ik wat meer moeilijkheid in de training oppakken en ook werken aan nieuwe elementen!

Ik zal snel weer een korte update doen, met foto's en filmpjes! Dus blijf deze blog in de gaten houden, er komt snel weer nieuws!

Ik wens jullie allen een goede week toe! Groetjes vanuit hier!

xoxo Lieke


Hey!                                                                                             19-11-2014


Een eerste korte update van mij uit Amerika!


Ik heb een goede en lange reis achter de rug. Ik vloog eerst 9,5 uren naar Chicago, om een tussenstop te maken. Daarna nog 4,5 uren naar Los Angeles! Het was lang zitten, maar ik heb wel even geslapen en wat gelezen, dus het was een prima reis.
Op LAX Airport zag ik al snel Rick staan, die me ophaalde. Rick is de baas van de club Wildfire, en m'n 'vader' hier in LA. Ik heb de vorige keer een geweldige tijd gehad met hem. Hij geeft ook training, en daarnaast is hij heel druk om de club draaiende te houden. Het is sinds dit jaar nog drukker geworden, want ze hebben een nieuwe hal erbij gebouwd. Rick vertelde me dat ze nu ongeveer 1000 leden hebben in de hal waar ik de vorige keer was, en nu al 500 in de nieuwe hal.
We moesten ongeveer 3 kwartier rijden om thuis te komen. Het was super leuk om Wendy weer te zien. Hayley, een van hun dochters kwam ook thuis, dus we hebben samen gezellig gegeten.
Daarna ben ik lekker naar m'n kamer gegaan, gedoucht en heerlijk gaan slapen. Ik heb van 00:00 tot 11:00 uur geslapen! Dus goed even bijgetankt! Het was een heerlijk weertje toen ik opstond! Ik ging direct een half uurtje hardlopen. Het was weer even wennen in deze bergen te ploeteren! Zwaar, maar lekker gevoel om na zo'n lange vlucht-dag weer even op gang te komen.
Ik ga zometeen even shoppen met Wendy, en daarna door naar de nieuwe turnhal. Leuk om iedereen weer te zien, en natuurlijk even een korte work-out te doen.
Ik loop 9 uren achter op jullie, dus voor jullie is de dag al bijna voorbij!


Thanks for reading, ik hou jullie op de hoogte hoe het hier gaat!!


xx Lieke


Dit is het dagboek van Lieke in LA
Back to top of page