recepten-3

Recepten

TOMAAT PESTO SALADE
 
Wat heb je nodig
4 Tomaten
1 bol Mozzarella (liefst de buffel versie)
1 eetlepel droge Oregano
1 Eetlepel Lijnzaadolie
1 Limoen
Een bos verse Koriander
Pesto
Verse Koriander

De Pesto hoort met Olijfolie te zijn en niet met zonnebloem olie. Dat zal niet meevallen, vrijwel alle pesto is op basis van zonnebloemolie of andere linolzuur rijke plantaardige olie.
De overkill aan linolzuur (meervoudig onverzadigd omega-6 type) is een gezondheidsprobleem.
Eventueel koop je een Italiaans poeder waar je zelf een goede Olijfolie bij doet. Of je maakt je pesto zelf!
Echte gezonde Olijfolie is troebel en zo lekker dat je het zelfs graag zo drinkt. Als je je dat niet kunt voorstellen dan wordt het tijd dat je voor de echte olie gaat.
De lijnzaadolie levert een beetje (voldoende!) linolzuur en vooral een omega-3 tegenhanger: Alfa-Linoleenzuur.
Snij 3 of 4 tomaten in stukken in en schaal.
Snij de Mozzarella erbij.
Gooi de Oregano erover heen.
Knijp hier een halve limoen aan sap bij.
Alles even goed door elkaar husselen. Ik gebruik een flinke hoeveelheid van 4 flinke eetlepels Pesto die ik verdun met 1 eetlepel Lijnzaadolie. Dit mengsel meng ik ook weer in de schaal met de rest.
Dan knip je een bosje Koriander met de schaar (nee, ik heb een speciale “eetschaar”) in stukken boven de schaal.
Weer alles even goed door elkaar husselen.
 
Het ziet er niet direct zo geweldig uit maar het is heerlijk.
Soms strooi ik er ook nog een eetlepel Gomasio overheen. Dat is geroosterd Sesamzaad met zeezout. Jammie.
Gomasio
Gomasio