recepten-4

Recepten

VERS WIT BROOD MET OLIE

turksebrood

 

Wat heb je nodig

Turks brood of Stokbrood

Pepermolen

Ongeraffineerd Zeezout

Balsamico

Olijfolie

stokbrood


Echte gezonde Olijfolie is troebel en zo lekker dat je het zelfs graag zo drinkt.

Als je je dat niet kunt voorstellen dan wordt het tijd dat je voor de echte olie gaat.

Geen peperpoeder gebruiken, dit is smakeloos spul.
Als poeder verlies peper zijn smaak snel.
deniztuzu


Gebruik bijvoorbeeld LO-SALT (mét Jodium) dat is 2/3 Kaliumchloride en 1/3 ons normale Natriumchloride. Als tegenhanger van Natrium kunnen we het Kalium goed gebruiken.

Maar eerlijk gezegd is ongeraffineerd zeezout het lekkerst.
olijfolie

Doe Olijfolie in een schaaltje.

Hier komt een scheutje Balsamico bij. De verhoudingen zijn erg persoonlijk, maar je hebt maar weinig Balsamico nodig. Bijvoorbeeld 1/10 deel van de hoeveelheid Olijfolie.

 

Peper en zout erbij.
Dit alles flink kloppen met een vork, het wil niet best mengen maar als je je best doet krijg je een flauwe bruine massa.
kbiber
Af en toe zul je weer even moeten mengen. Je kunt natuurlijk de smaak aanpassen door er weer Olijfolie bij te doen.
 
Hier het verse witbrood doorhalen. Jammie.